5 redenen om HVAC/R-technicus te worden

Ik blijf deze statistiek zien dat HVAC-banen naar verwachting in de Verenigde Staten tot 15% zullen groeien in het komende decennium. Dit kan ver weg zijn, omdat het veel meer kan zijn. Goede, goed opgeleide HVAC-technici en installateurs zijn moeilijk te vinden. Zelf zit ik al meer dan 15 jaar in de branche. Ik ga enkele van de redenen delen waarom je volgens mij een carrière op het gebied van HVAC/R zou moeten nastreven. Specifiek een service/reparateur of installateur

Reden #1 – Robots kunnen HVAC-technici niet snel vervangen

Drie buisloze mini-split airconditioners op een dak van een gebouwEr is de laatste tijd veel automatisering van computerprogramma’s in de HVAC. Een technicus kan mogelijk hele HVAC-systemen van gebouwen observeren. Alles van systeemkoelmiddeldruk, lijntemperaturen, perstemperaturen, CFM’s, ventilatorsnelheden, enz. Allemaal vanaf een scherm. De technicus kan ook geautomatiseerde rapporten van alarmen bekijken, wanneer een systeem in storing gaat. Watersensoren kunnen waterlekken oppikken en de software waarschuwen wanneer er meer dan normaal vocht aanwezig is.

Maar de systeemsoftware kan geen koelmiddellekken, gecorrodeerde draden, de meeste mechanische storingen verhelpen. Maar de getrainde HVAC-technicus kan dat wel.

Reden #2 – Ervaren HVAC-technici kunnen morgen GEMAKKELIJK een baan vinden en waarschijnlijk beginnen

HVAC/R-technicus die op een tablet schrijft, staande in een stookruimte6 jaar geleden verhuisde ik van het zuidwesten van Florida naar Colorado. Ik werkte voor een lokaal HVAC-service- en installatiebedrijf en had 4 jaar onder mijn riem bij hen. Voordat ik zelfs maar in Colorado aankwam, had ik 4 sollicitatiegesprekken in de rij. Toen ik eindelijk in Colorado aankwam, werd ik ook gebombardeerd met telefoontjes en e-mails voor andere potentiële sollicitatiegesprekken.

Er is veel vraag naar ervaren, gecertificeerde HVAC-technici. Ik verander niet vaak van baan, maar als ik dat doe, en vergeet mijn Monster-cv en andere cv’s op vergelijkbare sites uit te schakelen, krijg ik constant oproepen voor vacatures. Het is fijn om te weten dat als er iets met mij of mijn huidige bedrijf waar ik werk iets zou gebeuren, het niet moeilijk zou zijn om direct een goedbetaalde baan te vinden. Ik kan niet overal in de Verenigde Staten voor spreken, maar Florida en Colorado zijn booming en hebben momenteel een tekort aan HVAC-technici.

Reden #3 – HVAC-technici zijn constant onderweg

Hvac-technologie draagt ​​veiligheidsuitrusting en klimt een ladder af op een dak met condensors op de achtergrond.HVAC-technici kunnen veel tijd besteden aan het rijden van de ene site naar de andere. Maar er is ook veel beweging en fysieke activiteit wanneer u niet naar de volgende baan rijdt. Een actieve HVAC-technicus zijn, maakt je geen topatleet, maar je zult veel bewegen. Het dragen van fakkelsets en gereedschapstassen van en naar zolders kan uw gezondheid en hart ten goede komen, aangezien dit als actieve activiteit kan worden beschouwd. Zorg ervoor dat je altijd gehydrateerd blijft. Probeer niet met een kater op het werk te komen. Als je toch met een kater op het werk komt, drink dan veel water.

Reden #4 – Elke dag iets anders

Commerciële koeltoren voor het bouwen van airconditioningsystemenJe kunt door je stad reizen en nieuwe dingen zien. Los verschillende problemen op. Nieuwe mensen ontmoeten. Servicemonteurs zijn altijd bezig met het repareren van kapotte spullen. Zo blijft het werk interessant. Hoe meer ervaring je opdoet als HVAC-technicus, hoe meer verschillende soorten apparatuur je aan de slag krijgt. Commerciële HVAC-technici kunnen bijvoorbeeld aan de slag gaan met koelapparatuur, koeltorens, koelmachines, boilers en geavanceerde ventilatiesystemen.

Reden #5 – Het duurt niet lang om HVAC-gecertificeerd te worden

Hvac-reparatietechnicus die een voltmeter gebruikt om componenten op een airconditionercondensor te testen.Hoewel voor veel banen een 4-jarige hbo-opleiding vereist is, kunnen HVAC-vakscholen in slechts 6 maanden worden voltooid. Sommige vakscholen kunnen een jaar duren, tot 2 jaar. U kunt het ook op u nemen om de minimale EPA 608-certificeringen te behalen. Met de EPA-certificeringen kunt u mogelijk een voet tussen de deur krijgen voor sommige HVAC-kansen, hoewel de meeste plaatsen willen dat u ervaring heeft.

ZIE JE GEDACHTEN

   Laat een reactie achter

   Houtkachel kopen
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0
   Shopping cart