6 tips voor beginnende HVAC-technici

Start je carrière als HVAC-technicus met deze 6 tips

Dus je komt net uit de HVAC / R-handelsschool, je hebt misschien je eerste baan als HVAC-technicus binnengehaald. Jouw groen. Als u voor een HVAC-aannemer werkt, werkt u hoogstwaarschijnlijk onder een ervaren HVAC-technicus of installateur. Hier zijn enkele tips voor de beginner in de branche, hoe u opgemerkt kunt worden en uiteindelijk een geweldige HVAC-technicus kunt worden.

Als je een basis hvac-technicus wilt zijn die onzin verdient, negeer dan al dit advies en doe wat je wilt.

# 1 Kom vroeg opdagen en wees klaar

Wees niet te laat. Als u wordt opgehaald, dient u vóór de afgesproken ophaaltijd buiten te wachten. Niemand houdt van een late technicus. Zeker als je nog maar een leerling bent. Wees goed verzorgd, gedoucht, gereedschap in de hand en klaar om te gaan.

Als je er alleen uit komt, kom dan vroeg naar je eerste baan. Houd rekening met verkeer, afstand, of u wel of niet langs de winkel moet om onderdelen op te halen. Ik weet dat het soms moeilijk is om een ​​planning te maken voor uw telefoontjes gedurende de dag, maar u moet altijd op tijd komen voor uw eerste telefoontje.

# 2 Breng je eigen gereedschap mee

Multimeter en twee bedrijfscondensatoren geplaatst op een condensator, in serie geschakeld, getest op microfarads, onscherpe achtergrond

Als leerling wordt er niet van je verwacht dat je de eerste paar weken dat je samen met een senior techneut rijdt, met je eigen vacuümpomp en bergingsmachine komt opdagen. Je moet wel een kleine gereedschapstas of rugzak bij de hand hebben. U dient het volgende altijd bij u te hebben

 • 11-1 schroevendraaier of iets dergelijks
 • Multitooltang
 • Veiligheidshandschoenen, bril en veiligheidshelm
 • Pen en klein notitieblok
 • Zaklamp aan je riem

U kunt dit allemaal gemakkelijk bij u houden en meer met een gereedschapsrugzak. Je bent hier om te leren en de senior technicus te helpen. Hoe efficiënter je dit kunt doen, hoe beter.

# 3 Doe vroeg en vaak vrijwilligerswerk

HVAC-technologie steekt zijn handen op als vrijwilliger Je rijdt mee in het werkbusje met een senior techneut, je moet ze op alle mogelijke manieren helpen. Vroeger liet ik mijn leerlingen de werkbus besturen. Als u niet aan het rijden bent, zou u uw volgende klant kunnen bellen en hen een ETA geven van wanneer u er zult zijn. De werkgeschiedenis opzoeken op de laptop (indien aanwezig).

Als je bij een benzinestation bent gestopt om te tanken, stap dan uit het busje en ga iets doen. Als er afval in de bestelwagen zit, haal het daar weg. Was de voorruit. Je hoeft het busje niet in de was te zetten, laat gewoon zien dat je ambitieus bent. Meld je aan om iets te drinken voor je trainer te halen, een kop koffie, iets productiefs te doen. Zit niet alleen in het busje op je telefoon.

# 4 Beweeg snel en efficiënt

Als je eenmaal een paar telefoontjes met je trainer hebt gevoerd, begin je misschien een idee te krijgen van wat er op het werk moet worden gedaan. Luister naar wat je trainer je vertelt en onthoud het voor de volgende keer. Als je wordt gestuurd om terug te gaan naar het busje om gereedschap of een onderdeel te halen, moet je snel zijn.

Grijp het gereedschap of onderdeel en kom er zo snel mogelijk op terug. Hiermee laat je zien dat je erbij wilt zijn. Als je eenmaal met verschillende senior HVAC-technici bent meegereden, zullen ze het hebben over je prestaties met andere technici en supervisors. Je wilt constant proberen om dingen op tijd gedaan te krijgen. Je hebt één kans om een ​​eerste reputatie voor jezelf op te bouwen.

Je wilt niet die leerling-technicus zijn die altijd op hun telefoon zit te wachten tot er iets gebeurt, een sigarettenpauze neemt en gewoon lui is. Je vraagt ​​niet om pauzes. Zij bepalen wanneer het pauze is.

# 5 Stel vragen en meld je aan om het vuile werk te doen

Als je voor een baan naar een hete zolder moet om een ​​luchtbehandelaar te onderhouden, kun je maar beter eerst daar zijn. Reinig die afvoerleiding, vervang dat filter, pak de zwaarste gereedschappen die nodig zijn voor de huidige klus. Toon initiatief dat dit een carrière voor jou is.

Bent u bezig met het vervangen van een compressor of een spoel? U moet de zwaarste gereedschappen grijpen die nodig zijn voor de klus. Als je trainer zweet in de compressor, zoek dan een plug voor de vacuümpomp en zorg dat deze klaar is voor gebruik.

Als u niet zeker bent van een bepaalde reparatie, stel dan vragen. Elk werk dat je trainer je laat doen, zorg ervoor dat je het schoon doet. Zorg ervoor dat de servicegebieden schoon zijn, de kabels netjes met een ritssluiting zijn vastgemaakt en de onderdelen goed zijn vastgezet.

# 6 Houd je hoofd koel

Een zeer overstuur, hvac-technicus die tegen een condensor en gereedschap schreeuwt.Er zullen momenten zijn dat je het op de een of andere manier moeilijk hebt op je werk. U denkt misschien te veel na over wat u dacht dat een snelle en gemakkelijke oplossing zou zijn. Problemen oplossen. Boze klanten. Boos bazen, collega’s.

U zult dit zien in de hvac-industrie en ook in vele andere industrieën. Beslis hoe je met dit soort situaties omgaat voordat ze zich voordoen, want dat zal gebeuren. Ik raad aan kalm te blijven wanneer deze situaties zich voordoen. Voorbereid zijn op stressvolle situaties kan je helpen om er beter mee om te gaan als ze zich voordoen, aangezien het geen verrassing zal zijn.

Laatste gedachten voor beginnende HVAC-technici

 • Wees trots op je werk en banen. Als iemand achter je komt en een toegangspaneel opent, kan het maar beter schoon zijn. Houd altijd een kleine borstel bij u om draden te borstelen.
 • Je wordt teruggebeld als je voor het eerst alleen op pad gaat. Krijg niet gek beledigd als een techneut je roept en het je laat weten. Leer van je fouten en maak niet twee keer dezelfde fout.
 • Praat niet slecht over uw collega’s of andere concurrerende HVAC-bedrijven. Er is absoluut geen voordeel om dit te doen.
 • Er zullen tijden zijn dat het werk zeer stressvol en heet is en de spanning stijgt. Je moet je hoofd koel houden.
 • Wees bereid om te verkopen wanneer dat nodig is. School zal je trainen om dingen te repareren. Je moet je vaardigheden wel aan de klant verkopen. Vertrouw bij het oplossen van problemen op uw definitieve diagnose. U moet dit UITLEGGEN aan de klant die mogelijk een behoorlijk hoge reparatierekening heeft.

Accepteer ALLE training die u wordt aangeboden. Neem het op u om NATE-certificering te krijgen. Hoe meer u weet over uw vak, hoe gemakkelijker het zal zijn en hoe meer geld u zult verdienen.

Heb je ervaring als doorgewinterde HVAC-technicus en heb je wat advies voor leerlingen? Deel het dan in de reacties hieronder!

ZIE JE GEDACHTEN

   Laat een reactie achter

   Houtkachel kopen
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0
   Shopping cart